Baba Kamo acull el taller ‘Com llegim quan llegim àlbums il·lustrats’

– L’activitat, presencial i gratuïta, està destinada a integrants del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana.

– Tindrà lloc el 13 de desembre d’11 a 13h al Centre del Carme Cultura Contemporània.

Quina diferència hi ha entre un llibre il·lustrat i un àlbum il·lustrat? Són els textos els únics que aporten un significat a la història? Quins reptes lectors planteja l’àlbum? Hem d’aprendre a llegir també les il·lustracions? Són els àlbums uns llibres destinats només als infants? Aquests i altres interrogants protagonitzen el taller de Baba Kamo Com llegim quan llegim àlbums il·lustrats, una proposta de Clara Berenguer destinada a membres del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) i que serà impartida per primera vegada en aquesta edició.

L’activitat, presencial i gratuïta, tindrà lloc el divendres 13 de desembre d’11.00 a 13.00 h al Centre del Carme Cultura Contemporània de València. En aquest taller de lectura d’àlbums il·lustrats es descobrirà el camí que van seguir els llibres il·lustrats infantils fins a esdevenir en els àlbums il·lustrats que hui coneixem. Així, mitjançant un itinerari cronològic, es mostrarà una selecció de l’amplíssim repertori editorial i s’analitzaran quins són els elements que intervenen en la narració i com i per què són susceptibles d’intervenir també en el relat. La presentació de tot un seguit de publicacions de temàtiques diferents, fins i tot d’aquelles més incòmodes, ens permetrà conéixer aquests tipus de publicacions per a equipar la biblioteca amb una bona selecció d’àlbums il·lustrats.

Com llegim quan llegim àlbums il·lustrats forma part de les activitats de Baba Kamo dirigides als professionals del sector del llibre i s’organitzarà amb una primera part centrada en una exposició teòrica i una segona secció dedicada a potenciar la conversa i l’intercanvi d’opinions entre els participants.

Sobre Clara Berenguer

Clara Berenguer és Doctora en Història de l’Art per la Universitat de València amb una tesi sobre les obres infantils il·lustrades de Miguel Calatayud; és professora del Diploma de Cultura, Lectura i Literatura per a Infants i Joves de la Universitat de València; col·labora habitualment en diverses publicacions (Lletres Valencianes, Saó, Valencia Plaza, La Veu, Faristol) amb articles de crítica i divulgació sobre àlbums il·lustrats, llibres infantils il·lustrats i tot el que es deriva del món de l’edició en aquest àmbit. Així mateix, sobre tots aquests temes esmentats i altres reflexions literàries escriu en el seu blog, Llibreria Il·lustrada, des del 2014. El setembre del 2016 va obtenir el XV Premi Aurora Díaz-Plaja de crítica i estudi de la literatura infantil catalana.

Ha publicat els àlbums Quan xiula l’avi, il·lustrat per César Barceló, II Premi Àlbum Il·lustrat Ciutat de Benicarló (Benicarló: Onada, 2015), Llibret de falla, il·lustrat per Cecilia Plaza (Onada, 2018) i La cua de sirena (El Cep i la Nansa, 2019), il·lustrat també per César Barceló.

Actualment, compagina tota aquesta activitat amb la seua feina a l’editorial Sembra Llibres i amb la coordinació d’activitats de Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat.

Més informació i inscripcions ací

Fotografia: Noema Esudio