200 il·lustradors, agències i editorials participaran en les entrevistes professionals 2.0 de Baba Kamo

El III festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo, que tindrà lloc de l’11 al 13 de desembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània, ha tancat la convocatòria per a inscriure’s en les entrevistes virtuals one-to-one en arribar amb èxit als 200 participants, el màxim fixat per l’organització. Aquesta iniciativa busca posar en contacte a professionals de la il·lustració valenciana amb empreses del sector editorial i agències de representació a la recerca de nous projectes.

En anteriors edicions, aquestes trobades s’havien realitzat de manera presencial, en canvi, en 2020 salten a l’univers digital a través del programa Audicions!, que busca tant reforçar la presència d’editorials i agències internacionals com garantir les mesures de seguretat imprescindibles durant l’emergència sanitària del coronavirus. Després del ràpid creixement en la demanda de participació per part dels diferents agents de la indústria editorial (de 2018 a 2019 va pujar un 102,38%), enguany l’organització va decidir diferenciar aquesta sessió de la programació general de Baba Kamo. D’aquesta manera, es vol dotar a les audicions “d’una entitat pròpia i consolidar-les com a projecte d’enfortiment de la indústria editorial espanyola i de promoció i internacionalització dels seus autors i autores”, apunten els responsables de la iniciativa.

Finalitzat el termini per a unir-se a aquesta sessió d’entrevistes, comença ara la segona fase d’Audicions!: la confecció definitiva de l’agenda, que tindrà lloc del 16 de novembre al 29 de novembre. Una vegada tancades les cites, arriba la tercera i última fase. Així, del 9 al 10 de desembre els autors i autores seleccionats podran mostrar de manera virtual els seus dossiers i propostes a les empreses amb les quals hagen acordat un encontre.

Com apunten els responsables de Baba Kamo, que compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, aquestes entrevistes busquen tant “generar nous contactes, facilitar la inserció en la indústria editorial a estudiants i a professionals d’incipient carrera i l’assentament dels qui ja compten amb una trajectòria mitjana i llarga i fomentar la compravenda de drets entre editorials de diferents latituds”.

Organitzat per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, Baba Kamo va nàixer en 2018 amb tres anhels fonamentals que continuen vigents: visibilitzar el treball dels professionals, fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica i avivar la creació interdisciplinària.