La il·lustradora Mariana Rio guanya Baba Kamo 2021

Com a guanyadora d’aquesta entrega, Rio serà l’encarregada de la imatge gràfica de l’edició de 2022

Baba Kamo 2021 ja te guanyadora! La portuguesa Mariana Rio ha sigut seleccionada d’entre els 166  participants de «Babalunga i Kamolongos», l’exposició internacional que cada any acull el festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo. La 4a edició d’aquesta jungla de tinta té lloc del 17 al 19 de desembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània de València

Rio ha sigut guardonada «per ser una il·lustradora atemporal que destaca per la seua creativitat i originalitat estilística. Amb una obra d’encantadores narratives il·lustrades pels espais que crea gràcies a la interacció entre figura, espai i color», expliquen els responsables del jurat del festival. Com a guanyadora de Baba Kamo 2021, Rio serà l’encarregada de la imatge gràfica de l’edició de 2022 i succeeix en la tasca a l’il·lustrador Elías Taño.

Aquesta creadora portuguesa treballa habitualment per a editorials i estudis de disseny de tot el món i ha publicat més de 10 llibres. Les seues narratives visuals han format part de les Exposicions d’Il·lustradors de la Fira del Llibre Infantil de Bolonya, el Concurs Internacional d’Il·lustració de Llibres Il·lustrats de l’Illa Nami de Seül, la Revista d’Il·lustració Contemporània 3×3, els Premis CJ Picture Book i el Premi Nacional d’Il·lustració de Portugal, entre altres.

Enguany, el jurat de Baba Kamo ha estat integrat per Flávia Bomfim, il·lustradora, comissària i organitzadora del FILEXPANDIDO – Festival de Ilustración y Literatura Expandido (Salvador – Bahia) i de la Feira Ladeira de Artes Gráficas e Publicaciones independientes; Nuria Enguita, Directora de l’Institut Valencià d’Art Modern – IVAM; Ema Ribeiro, Directora d’Ó! galeria (Portugal); Elías Taño, artista gràfic i guanyador de Baba Kamo 2020 i l’Equip Baba Kamo (Clara Berenguer, Manuel Garrido Barberá, Paula Pérez i de Lanuza i Santi Vicente).

Ací us deixem l’acta del nostre jurat d’excepció:

El festival Baba Kamo està organitzat per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni i el patrocini de València Activa.