Baba Kamo comptarà també amb la presència d’¡Âlbum!

¡Âlbum! és una iniciativa que va sorgir l’any 2017 per a donar visibilitat  i rellevància social a l’àlbum il·lustrat. Així, un conjunt d’editorials independents de literatura infantil s’associaven amb l’objectiu comú de donar visibilitat social a aquest tipus de llibres i incentivar-ne la promoció a l’escola i als instituts. És sabut que l’educació visual i literària dels infants és un eix fonamental de la seua formació per a esdevindre persones crítiques, lliures i creatives i, el convenciment absolut que l’àlbum il·lustrat contribueix també en aquest camí, va ser un dels motius principals per a consolidar aquesta unió.

Aquesta associació estava conformada, inicialment, per dotze editorials: A Buen Paso, Babulinka, BiraBiro, Coco Books, Corimbo, Ekaré, El Cep i la Nansa, Flamboyant, Juventud, Libros del Zorro Rojo, Takatuka i Thule, totes de Barcelona. Un any després, però, s’hi han afegit d’altres i de procedències nacionals diverses, com ara la valenciana Andana, Carambuco, Cuatro Azules, Kókinos, Lata de Sal, Libre Albedrío, Milrazones, Narval, NubeOcho, Pípala, Tres Tigres Tristes i Wonder Ponder. Totes aquestes presenten un gran ventall de títols en els seus catàlegs i cadascuna manté una identitat pròpia però alhora comparteixen una mateixa visió pel que fa a la creació i la producció de llibres i, més concretament, d’àlbums il·lustrats.

Cal destacar ara la celebració de la segona Setmana de l’Àlbum, un aparador literari deliciós que es celebra la primera setmana de novembre i que, enguany per primera vegada, ha tingut lloc simultàniament a Almeria, Astúries, Balears, Barcelona, Girona, Las Palmas, Madrid, Sevilla, València i Saragossa, indrets on s’han oferit més de tres-centes activitats al voltant de l’àlbum, com ara trobades amb autors, tallers, exposicions, taules redones sobre el gènere i altres activitats lúdiques destinades tant a infants com a joves i també al professorat. Després d’estar present també a la Plaça del Llibre de València, tot coincidint amb el programa previst per a la ciutat, el pròxim mes de desembre, ¡Âlbum! aterrarà a a fira del llibre il·lustrat de Baba Kamo amb les seues propostes il·lustrades per a descobrir-nos-les juntament amb els suggeriments de la resta d’editorials, llibreries i segells autoeditats que conformen aquest esdeveniment.