Baba Kamo presenta el programa d’activitats

La programació compta, d’una banda, amb un mercat editorial i, d’altra, amb un festival amb tot un seguit d’activitats diverses, com ara trobades professionals, una exposició d’il·lustració editorial i tallers per a tots els públics, entre altres.

Baba Kamo, el primer festival i fira del llibre il·lustrat que se celebrarà en el Centre del Carme de Cultura Contemporània de València els dies 14, 15 i 16 de desembre, consta d’una programació heterogènia, oberta i transversal que es divideix, primerament, en la instal·lació d’una fira comercial especialitzada en llibres il·lustrats. Es tracta d’un mercat editorial, amb la presència destacada d’editorials, llibreries i segells d’auoedició diferents, que estarà obert al públic en general durant els tres dies. A més, s’han organitzat unes trobades destinades únicament a professionals del sector, amb una agenda d’entrevistes personals per a la revisió de dossiers d’il·lustració, que tindrà lloc el divendres 14 de desembre de matí.

Paral·lelament, s’han programat tot un seguit d’esdeveniments per a valorar la il·lustració i el llibre il·lustrat des de vessants diferents. Així, juntament amb les jornades de formació al professorat organitzades amb col·laboració amb el Cefire Específic de Plurilingüisme que vam anunciar les darreres setmanes, confirmem ara la presència d’altres professionals que completaran la programació del festival amb propostes interessants i per a tots els públics, com ara la lectura d’àlbums il·lustrats per a bebés a càrrec d’Stel·la Camacho, mestra d’Educació Infantil i llibrera d’El Petit Tresor de Vic; el taller creatiu per a adults d’Ana Penyas, il·lustradora guanyadora del Premi Nacional de còmic i creadora de la imatge del cartell de la primera edició de Baba Kamo; la conferència al voltant de l’ètica en l’edició de Begoña Lobo, editora de Media Vaca, Premi Nacional a la Millor Tasca Editorial del 2018; el combat d’il·lustració amenitzat per la música de Biano i Figuels; l’espectacle de titelles d’Elisa M. Matallín, mediadora cultural i titellaire, i el taller per a famílies a càrrec de Milimbo, el conegut estudi gràfic i segell d’autoedició valencià. Podeu consultar el programa complet d’activitats, amb els horaris i els espais, ací.

Pel que fa a la inauguració oficial de la fira i el festival, aquesta tindrà lloc el divendres 14 de desembre a les huit de la vesprada, juntament amb la presentació de l’exposició d’il·lustració editorial «Babalunga i Kamolongos». Aquesta mostra, conseqüència d’una convocatòria de participació internacional, es podrà visitar en la Sala 0 de Centre del Carme del 14 de desembre fins el 14 de gener. Finalment, durant aquest acte, s’anunciarà el nom de la persona guanyadora d’aquesta primera edició que serà l’encarregada de crear la imatge del pròxim cartell de Baba Kamo.