Il•lustradora valenciana busca editorial: Baba Kamo obri el termini per a inscriure’s en Audicions!, la seua sessió d’entrevistes professionals en línia

La convocatòria acaba el 15 de novembre

Les trobades 2.0 entre creadors, editorials i agències se celebraran el 9 i 10 de desembre

Qui va dir que la química creativa no podia cavalcar a través de les pantalles? El festival i fira del llibre il·lustrat Baba Kamo, que celebrarà la seua tercera edició de l’11 al 13 de desembre en el Centre del Carme Cultura Contemporània, ha obert el termini per a inscriure’s en les entrevistes one-to-one, una iniciativa que busca posar en contacte a professionals de la il·lustració valenciana amb empreses del sector editorial i agències de representació a la caça i captura de nous projectes. En anteriors lliuraments, aquestes trobades s’havien realitzat de manera presencial, en canvi, en 2020 salten al món digital a través del programa Audicions!, que busca tant reforçar la presència d’editorials i agències internacionals com garantir les mesures sanitàries necessàries en ple escenari COVID. Aquells professionals de la galàxia il·lustrada que estiguen salivant amb la notícia tenen de termini per a inscriure’s fins al 15 de novembre a través de la pàgina web de Baba Kamo.

Després del ràpid creixement en la demanda de participació per part dels diferents agents de la indústria editorial (que de 2018 a 2019 va tindre una pujada del 102,38%), enguany l’organització ha decidit diferenciar aquesta sessió de la programació general de Baba Kamo. Així, es busca dotar a aquestes audicions “d’una entitat pròpia i consolidar-les com a projecte d’enfortiment de la indústria editorial espanyola i de promoció i internacionalització dels seus autors i autores”, apunten els responsables de l’esdeveniment.

Una vegada finalitzat el termini per a unir-se a aquesta selvàtica sessió d’entrevistes, començarà la segona fase d’Audicions!: la confecció definitiva de l’agenda, que tindrà lloc del 16 de novembre al 29 de novembre. Una vegada tancades les cites, els autors seleccionats podran mostrar de manera virtual els seues dossiers i propostes a les empreses interessades en el seu treball durant els dies 9 i 10 de desembre amb una agenda de la qual podran formar part un total de 200 participants.

Com apunten els responsables de Baba Kamo, que compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, aquestes entrevistes busquen tant “generar nous contactes, facilitar la inserció en la indústria editorial a estudiants i a professionals d’incipient carrera i l’assentament dels qui ja compten amb una trajectòria mitjana i llarga i fomentar la compravenda de drets entre editorials de diferents latituds”.

Bases completes i inscripció: https://babakamo.com/participa/

Últim avís a artistes i expositors!

Tic, tac, tic, tac… Últim avís a creadors, editorials, agències i segells d’autoedició! Aquest gran carrusel del paper i el dibuix manté oberta fins al pròxim 30 d’octubre la convocatòria per als que desitgen inscriure’s en l’exposició internacional d’il•lustració editorial «Babalunga i Kamolongos». La mostra resultant, que en 2019 va oferir l’obra de 110 il•lustradors de 16 països diferents, podrà visitar-se en el Centre del Carme durant el mes de desembre. I també expira el 30 d’octubre el termini per a apuntar-se com a expositor a la fira comercial de Baba Kamo, pilar fonamental de la programació que en 2019 va comptar amb la participació de 16 editorials especialitzades, l’associació Âlbum! (que representa a 23 editorials més d’àlbum infantil il•lustrat), 4 llibreries i 8 segells d’autoedició i revistes i la plataforma web de creació de dossiers d’il•lustració Drawfolio.

Organitzat per l’Associació de Professionals de la Il•lustració Valenciana (APIV) y FULL Fundació pel Llibre i la Lectura, Baba Kamo va nàixer en 2018 amb tres anhels fonamentals que continuen vigents: visibilitzar el treball dels professionals, avivar la creació interdisciplinària i fomentar l’esperit crític i la sensibilitat estètica.