La il·lustració que apodera: oberta la convocatòria dels tallers creatius de Baba Kamo amb CEAR i Impresas

Amb l’objectiu d’ampliar els públics del festival i tractar d’arribar a diferents col·lectius en risc d’exclusió social o amb difícil accés a la lectura, Baba Kamo enceta una col·laboració amb diferents associacions cíviques, entitats i projectes de base social i sense ànim de lucre per tal de desenvolupar als seus espais tot un seguit d’accions prèvies al festival (que tindrà lloc els dies 17, 18 i 19 de desembre de 2021), amb la il·lustració com a ferramenta d’apoderament. 

Taller creatiu al Centre de Migracions de CEAR a Sueca

Per una banda, l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana – APIV, i la Comissió d’Ajuda al Refugiat del País Valencià – CEAR PV organitzen una convocatòria per a la presentació i impartició d’un taller creatiu al voltant de la il·lustració adreçat a les a les persones refugiades i/o sol·licitants de protecció internacional residents al Centre de Migracions de CEAR a Sueca, al mes d’octubre de 2021, dins del marc de les activitats de Baba Kamo. Festival i fira del llibre il·lustrat 2021.

Podran participar en aquesta convocatòria els i les il·lustradores membres d’APIV que estiguen al corrent del pagament de les quotes. Cada il·lustrador/a podrà participar amb una proposta de taller creatiu pensat per a 15 persones màxim i amb una duració d’una hora i mitja.

Taller creatiu al mòdul de dones de la presó Picassent

Igualment, APIV i l’equip del Proyecto Impresas organitzen una convocatòria per a la presentació i impartició d’un taller creatiu al voltant de la il·lustració adreçat a les preses del mòdul de dones de la presó de Picassent (València), al mes de novembre de 2021, dins del marc de les activitats de Baba Kamo. Podran participar en aquesta convocatòria els i les il·lustradores membres d’APIV que estiguen al corrent del pagament de les quotes. Cada il·lustrador/a podrà participar amb una proposta de taller creatiu relacionat amb la il·lustració pensat per a un grup de màxim 15 dones i amb una duració de dues hores (inclosa una pausa de descans).

La persona seleccionada realitzarà el taller acompanyada per una o dues persones del col·lectiu Proyecto Impresas i, per accedir al centre penitenciari, serà imprescindible que passe els filtres exigits per Institucions Penitenciàries, entitat encarregada d’autoritzar o denegar l’accés de col·laboradors i ONG. 

Cal tindre en compte que, amb anterioritat a la celebració del taller presencial al mòdul de dones de la presó de Picassent, la persona seleccionada haurà de mantindre una reunió prèvia amb l’equip del Proyecto Impresas i amb la coordinació de Baba Kamo. A més, farà una primera trobada de presentació del taller al mòdul de dones de la presó de Picassent amb l’objectiu de que les participants coneguen la seua proposta i s’inscriguen al taller voluntàriament.

Respecte a les obres resultants, la persona tallerista no podrà fer cap ús personal ni comercial de les obres resultants de la creació en el context del taller excepte autorització personal i expressa per escrit de cadascuna de les autores. En cas de rebre aquesta autorització, la persona tallerista es compromet escrupulosament a protegir la identitat de les dones autores i garanteix que la difusió de les seues creacions es realitzarà sota el nom/pseudònim/anònim que cadascuna de les autores haja elegit/permés.